Kategorier
Jotunheimen Topptur

Glittertinden i tåke

Fredag 21. juni 2013 møttes vi inne i stua på Glitterheim; Bård Greve, Christian Eide, Eldar Lillevik, Marius Tandberg, Michael Just Hansen og undertegnede. Jeg hadde kjørt alene oppover, parkert bilen ved bommen, og syklet inn til Glitterheim hvor de andre gutta allerede var kommet.

Vi la oss etterhvert og sto opp til en lørdagsmorgen innhyllet i tåke. Vi tok allikevel turen oppover de ca. 1000 høydemeterne mot Glittertinden på 2464 moh. Dagen var preget av snøvassing og tåke, og vi så aldri særlig mye, ei heller på toppen. Dette var andre gangen jeg var på toppen uten å se noe, sist i 2001.

Vel nede igjen på Glitterheim pakket vi sakene våre og syklet tilbake til bilene. Vi kjørte deretter til Maurvangen hvor vi leide oss en campinghytte på Besseggen Fjellpark og nøt en bedre hjemmelaget middag og godt selskap utover kvelden.

Dagen etter var været noe bedre, og vi bestemte oss for å løpe opp til Besseggens høyeste punkt. Det ble en slitsom, men flott tur, og vi var møre i beina da vi utpå ettermiddagen kjørte hjemover.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar