Kategorier
Svalbard

Ufrivillig retur

Vi måtte torsdag se det uunngåelige i øynene: verken Trygves skuter eller aggregatet startet. Vi måtte reise til Ny-Ålesund for å bytte aggregat og skuter. Aggregat må vi ha for å lade opp batterier til satellittelefon og fotografiapparater, slik at vi får gjort jobben vår.
Onsdag var været slett. Snøstorm er ikke hyggelig for verken telt eller mennesker. Vi brukte dagen på å bygge levegger og forsøksvis fikse skuter og aggregat, uten hell. Ellers var teltlivet hyggelig som vanlig.

Torsdag tok vi altså turen ned til Ny-Ålesund etter å ha ringt UNIS for å få de til å sende et nytt aggregat, noe de også gjorde. AWIPEV skaffet oss også en ny skuter. Flinke folk. Turen ned fra base camp gikk forrykende fort og greit, med et lite unntak av Satellittpasset som er bratt å kjøre selv med Endres Bearcat-skuter; 300 kg skuter på slep i dyp snø er ikke morsomt. Men etter gjentatt sporkjøring gikk det hele akkurat.

Brefront. Foto: Anne Hormes.

Etter fire timer på farten i et fantastisk vær kunne vi igjen kjøre inn i Ny-Ålesund; Trygve på Annes skuter, Endre med Trygves skuter på slep, og jeg med en ekstremslede lastet med aggregat og ekstra jerrykanner.

Og vi rakk middag!

Fredag reiser vi tilbake til base camp.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar