Kategorier
Polarsirkelen Skitur

Snart på tvers

Dette er dagen før dagen, D-dagen, dagen før ferden går til Juoksengi i Nord-Sverige, og turen Sverige på tvers langs polarsirkelen begynner. Tanker rundt utstyr og mat har selvsagt vært lang fremme i hodet, ikke helt fremme i frontallappene hvor følelsessenteret i hjernen ligger, men langt nok fremme til å oppta store deler av den analytiske tankevirksomheten min i ledige stunder.

Nå endelig ligger utstyret klart til pakking, og maten er klargjort. Fordelingen er grei mellom min turmakker og jeg; 4 middager hver frem til vi (forhåpentligvis) når Jokkmokk, halvveis på turen, hvor vi skal proviantere før vi legger i vei på de siste 200 km mot grensen til Norge og Polarsirkelsenteret på Saltfjellet. Der vil vi forhåpentligvis befinne oss om litt over to uker, på samme sted som vi startet turen Norge på tvers i fjor.

Jeg har stekt kjøttdeig og bacon, laget Logan-brød, tappet luften ut av potetmosposer, kaffeposer og sauser for plassbesparelse, og jeg har dobbeltsjekket klær, ski, pulk og annet utstyr. Nå gjenstår det bare å pakke det hele i pakksekker, få lagt seg tidlig og vente på at Hans Jakob dukker opp klokken 0730 i morgen tidlig. To timer senere går toget, og halvannet døgn senere skal vi befinne oss i Jouksengi. Da er ett års tanker og planlegging ferdig og skituren starter!

Jeg har med mobiltelefon og solcellepanel til lading av denne, så hvis de svenske mobiloperatørene har gjort sitt så skal jeg få sendt bilder, video og tekst til bloggen på turen. Så følg med!

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar