Kategorier
Klatring

Hauktjern

Grilling på Hauktjern

Som sagt, så gjort; jeg skal ikke ligge på latsiden. Denne uken har jeg besøk av Anne og Bjørn André fra Svalbard-gjengen, samt at Endre fra samme gjeng er tilbake på fastlandet. Dermed var det duket for klatreøkt på sommervarme fjell på Hauktjern i Østmarka utenfor Oslo. Jeg syklet ut fra byen og møtte de andre på Veslefeltet, helt innerst langs vannet. Jeg anbefaler ingen å bære med seg sykkelen helt inn der, det er fullt av store steiner, bratt og generelt sett ulendt, men det er god trening…

Endre sikrer

Vi kom i gang noe sent, og de aller fleste klatrerutene var overbefolket i godværet, men vi fant da noe å klatre. En grunn til å vente til ettermiddagen på Hauktjern er at da er det skygge på klatreveggene. Det å klatre i stekende sol er ikke å anbefale. Svette fingre krimper dårlig.

Anne klatrer

Jeg er generelt sett motstander av engangsgriller (hvorfor kan ingen lage en gjenbrukbar grill i samme format uten all emballasjen?), men du verden så hyggelig det kan bli etter avsluttet klatreøkt å grille marinert kylling, lammekoteletter, pølser, paprika og sopp. Vår eminente kjøkkensjef fra Svalbard-turen, Bjørn André, fornektet seg altså ikke. Det finnes ikke noe bedre sted å være i verden etter min smak enn i Norge når sola skinner til langt på kvelden og skogen hviler i godmodig selvtilfredshet. Da er livet godt å leve.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

2 svar til “Hauktjern”

PS: Vet ikke hvor gammelt innlegget ditt er, men flergangsgriller finnes 🙂 Løp og kjøp!

Legg inn en kommentar