Kategorier
Svalbard

Kjærlighetens kjøtere

Satellittpasset 

Vi var som luftskip i natten, og natten ble til tidlig morgen. En ny, og denne gang grå dag opprant mens vi krabbet til sengs. Etter nitidige studier kan vi dermed konkludere med at dagen derpå er like ille på 79 grader nord som den er andre steder i verden.

Dagen i dag har gått med til søvn, mens snøen har falt utenfor. På kvelden etter middag våknet vi alle opp og stakk bort i idrettshallen for litt klatring (buldring) og for å finne «Kjærlighetens kjøtere» blant velferdens rikholdige filmbibliotek. Filmen er norsk og handler om tre fangstmenn som etterhvert sliter mentalt på Grønland. Vi oppdaget raskt fjellene «Tre kroner» i filmen og kunne konkludere med at den er spilt inn på Svalbard, og i nærheten av Ny-Ålesund. Veldig bra film. Det var kanskje like greit at vi ikke var lenger der oppe på breen. Vi var i ferd med å utvikle et eget språk og fant som kjent på rarere og rarere ting.

Trolig kan vi gå ut med båten til Lloyds hotel i morgen for å hente utstyret som står der, og få til en isgrottetur på Brøggerbreen. Grotteturen er ikke væravhengig, så det burde vi i alle fall få til. Det kan bli noen saftige bilder derfra.

Bildet over er tatt av leiren vi hadde i Satellittpasset.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar