Kategorier
Svalbard

Avreise til Ny Ålesund

14042008221.jpg

Dagens forberedelser til feltarbeid på Nordvest-Spitsbergen har gått bra. Nå er vi ikke langt unna avreise. Endre og Anne har allerede reist mens Bjørn André og jeg venter på å ta flyet til Ny-Ålesund. Morgenens sikkerhetsbrief kl 0830 med sjekk av ruter og sikkerhetsforanstaltninger gikk etter planen. Vi må ringe inn hver kveld før kl 21, ellers blir det satt i gang leteaksjon.

Det er rapportert mye snø enkelte steder på ruten til Ny-Ålesund, så de får det tøft i dag. Ellers er det store sprekkområder dit vi skal, i tillegg til mye isbjørn. Værutsiktene ser ikke bra ut for denne uken, så vi kommer nok ikke ut i felt før tidligst torsdag. Men dagene kommer til å gå med i Ny-Ålesund, vi skal bla. sette ut depoter og pakke om lasten til fire skutere. Bjørn André og jeg hadde obligatorisk skuterkurs i dag. Det var morsomt og gikk bra. Utrolig fint å kjøre innover de store hvite flatene her på Svalbard mens reinsdyr lunter ved siden av. Vi måtte pakke av en av sledene pga. all snøen, så det blir en del mer å ta med på flyet for oss. Det blir spennende dager fremover. Herfra blir det å blogge via satelittelefon, med de utfordringer det gir.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar