Kategorier
Svalbard

Rydde i sokkeskuffen?

13042008220.jpg

Endelig er skutersledene pakket. Anne skal kjøre med en slede, mens Endre skal kjøre to stykker til Ny-Ålesund mandag formiddag. Før det er det en siste prat med sikkerhetsansvarlig på UNIS. For vår del, dvs Bjørn André og meg, så skal vi etter møtet på skuterkurs før vi reiser med fly til Ny-Ålesund. Vi jobbet 12 timer i dag, så det var godt med en pils og biff på Kroa. Helt utsøkt faktisk.

Vi snakket en del om gruppedynamikk. Det er blant annet viktig på en tur som denne at vi assistenter har en klar sjef å forholde oss til, og at alle har en klar formening om hverandres forventninger til turen. I første rekke står det vitenskapelige, men det er klart at for meg f.eks så er det viktig å få noen gode bilder og videofilm mens man får til det vitenskapelige.

Slike ting må snakkes om, for, som filosofen Theodor W. Adorno sier i Minima moralia: ‘Ingen tanke er immun mot sin kommunikasjon’. Alt kommer for en dag, spørsmålet er bare hvordan man takler det.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar