Kategorier
Svalbard

Pakking og atter pakking

[transcoded id=115] 

Det å skulle pakke for tre uker i felt på et så ugjestmildt sted som Svalbards norvestre yttergrense er en oppgave man må ta alvorlig. Dermed tar det også tid. Gårsdagen, altså lørdag den 12. april, gikk med til forskning på medbrakt videokamera, handling av mat og diverse, og pakking av mat, klær og klatreutstyr. I tillegg jobbet jeg i noen timer med å komme meg på nett via satelittelefon, noe som ikke var så enkelt, men endelig da klokken nærmet seg 0200 kunne vi sjangle hjem av tretthet. På veien møtte vi andre som sjanglet av andre grunner. Longyearbyen en lørdagskveld er som andre steder en lørdagskveld.

Uansett så rakk vi en tur på det sagnomsuste Huset for en hakkebøf, noe som smakte bra. Huset er gruvearbeidernes gamle forsamlingshus og inneholder i dag restaurant, kafé, kiosk og kino, og har en vinkjeller tilknyttet seg med 25000 vinflasker. Vi tok en pils.

 Endre og Bjørn Andrè pakker mat

Dagen i dag, søndag, kommer også til å gå med til pakking, testing av utstyr, og til slutt pakking av sledene som skal kjøres innover. Endre og Anne skal kjøre med tre sleder til Ny-Ålesund på mandag morgen før været forverrer seg. Bjørn Andrè og jeg skal ta fly til Ny-Ålesund hvor snøskutere står og venter på oss.

Endre pakker klatreutstyr

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Ett svar til “Pakking og atter pakking”

Legg inn en kommentar