Kategorier
Bretur Ekspedisjon Klatring Svalbard Topptur TV-program Video

Jakten på den siste istid

Bratt renne, Svalbard 2009

24 minutter lang dokumentar fra feltarbeid på Nordvest-Spitsbergen. Sendt på NRK2 i desember 2009 i forbindelse med «En naturlig helaften».

Dokumentaren er også sendt tre ganger på SVT1 i august 2011.

Filmfotograf: Helge Kaasin.

Se Jakten på den siste istid

httpvh://www.youtube.com/watch?v=gKMvHN8Bp4A

Om turen på UT.no:

NRK2, tirsdag 22.12.09

20.55
En naturlig helaften på NRK2 (ttv)
I denne delen av sendingen får seerne et gjensyn med været i 2009 før vi tar turen til Svalbard og viser flere filmer fra dette fantastiske øyriket. Vi får være med en familie som tar med seg slekt og venner på en eventyrreise rundt Svalbard. Minstemann på fire måneder og den eldste på nærmere åtti år får oppleve isbjørn som hopper fra isflak til isflak – rett foran dem. Møter med isbjørn har også naturfotografen Arne Nævra, og han tar oss med til Svalbard og Russland og viser sine aller mest dramatiske – og vakreste øyeblikk. Dessuten følger vi en gruppe forskere som bestiger de spisse tindene som ga navn til Spitsbergen, og vi møter dyr som lever på lånt tid mens isen smelter under dem.
Blir også sendt lørdag 26.12.09 kl. 14.50.

Les omtale

http://www.nrk.no/magasin/natur/1.6915328

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

2 svar til “Jakten på den siste istid”

Der har du helt rett Dagfinn, Munken er ikke den høyeste toppen på Svalbard, den er en av de høyeste på Nordvest-Spitsbergen, og den høyeste i det området vi arbeidet. Jeg skal gi beskjed til Jenny som skrev artikkelen på ut.no om at dette er feil, men jeg synes egentlig ikke at det er så forferdelig flaut, det er lov å ta feil. Munken ligger i fjellmassivet sm heter Kuttefjella, på østsiden av Lilliehöökbreen på Albert I Land. Satellittpasset ligger vest der Lilliehöökbreen går over i Raudfjordbreen og Smeerenburgbreen ikke langt unna Munken. Du finner diss stedene på Blad A5 Magdalenefjorden. Er du godt kjent på Svalbard?

I denne reportasjen og på denne nettsiden står det at Munken med sine 1205 meter er Svalbards høyeste topp. Flauere enn det blir det ikke. Det er NEWTONTOPPEN med sine 1713 som er høyeste topp på Svalbard. Forresten: Hvor er Munken?? Tross mitt utmerkete kart er jeg ikke istand til å finne verken Satelittpasset eller Munken. Takker for oppklaring

Legg inn en kommentar