Kategorier
Jotunheimen

På Skeie

Marianne og jeg la i vei opp bakkene fra Krossbu med hver vår pulk etter å ha parkert bilen. Skydekket lå lavt fortsatt da vi etter noe over en km fant min faste teltplass og slo opp teltet. Vi spiste litt og pakket om før vi begynte å bevege oss opp mot breen. Vi kunne skimte Skeie ruve der inne i tåka. Etter en stund kunne vi gå opp den bratte flanken på østsiden. Noen små skred hadde gått der så vi var noe skeptiske, men det gikk fint. Flere andre hadde vært der før oss. Eggen mot toppen var til dels utsatt klyving, men det gikk bra. Da vi sto på toppen 2118 moh var det helt tåket og litt snø i lufta. Men da vi nesten var nede igjen åpnet det seg opp og vi kunne lage telemarksvinger i solskinn. Etter kort tid var vi nede ved teltet igjen. Klokken viste 21 og vi laget oss et herremåltid før vi gikk til sengs da kuldegradene kom. For en deilig dag!

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar