Kategorier
Svalbard

Avreise utsatt

Helge Kåsin (Foto: Anne Hormes)

Det å reise i polare strøk er forbundet med en viss usikkerhet, og i dag kom vi oss ikke fra Ny-Ålesund. «Har man ikke sikt til Zeppelinfjellet så kommer ikke flyet», er omkvedet her oppe hvor værvarsling er en risikosport. Skyene hang lavt over fjorden og det var umulig for flyet å lande selv om det faktisk tok av fra Longyearbyen og sirklet over oss en stund. Klokken tikket mot avreise for vårt fly fra Longyearbyen til Oslo, og etter en stund kom beskjeden at det kanskje skulle gå et fly senere på kvelden. Dermed var vår sjanse til å komme tilbake til fastlandet denne dagen avskåret. Vi fikk plass på dette kveldsflyet til Longyearbyen, men siden det bare var Bjørn André og jeg som gjorde det, så valgte vi heller å tilbringe kvelden og natten i Ny-Ålesund, med planlagt avreise i morgen, onsdag morgen.

Vi brukte tiden til å hjelpe Anne og Endre med å pakke det siste av fellesutstyret vårt og få losset skutere og sleder på sysselmannens båt, M/S Nordsyssel, som har vært innom Ny-Ålesund og reiser til Longyearbyen på onsdag. Deretter tilbrakte vi kvelden i AWIPEVs lokaler – «Det blå huset» – hvor vi så på videoopptakene fra turen. Vi har fått filmet mye, en del av det er ganske bra med spektakulær natur, og en del av det er hysterisk morsomt, i alle fall for oss fire som har tilbrakt de siste ukene sammen i telt.

Når det er sagt må jeg få lov til å takke alle innbyggerne i Ny-Ålesund for å ha tatt så vel imot oss, ikke minst folkene på AWIPEV. Makan til flotte folk som driver dette vesle stedet på kanten av der hvor mennesker kan trives skal man lete lenge etter. Takk!

(We will like to thank all inhabitants of Ny-Ålesund for making our stay comfortable, funny and warm, especially the staff at AWIPEV. You will not find such awesome people many places in the world. Thank you!)

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar