Kategorier
Svalbard

Fjerde dag

Satelittelefonen ville ikke være med på å sende bilder. Fra nå av vil Helge ringe inn sine bloggposter.

Skjønt nå hadde han virkelig trengt å gi oss et bilde av det laget kaller dokatedralen! Det er Endre som har satt seg fore å lage et stort og fint byggverk der man ellers kunne tro det holdt å gå bak en snøskavl. Selv om snøen er hardpakket og fin, og det gikk lett og bygge levegger, tar dokatedralen sin tid, forteller Helge.

Kjøkkenbenkene av snø er imidlertid ferdige, og med treplater på toppen, betegnes kjøkkenkroken som den reneste luksus. Med dårlig sikt og 40 kuldegrader tilbringes det mye tid inne i det store 10-manns militærteltet, og god mat er viktig for å holde humøret oppe.

Dårlig sikt gjør det skummelt å kjøre skuter på breen som har mange farlige sprekker, men den første rekognoseringsturen er foretatt. Målet for ekspedisjonen er å hente ut kvarts i granittfjellene for å tidsbestemme denne. Helge beskriver fjellene som taggete og fine, med store spir og lange renner. Der er her gjengen skal gjøre jobben sin i ukene som kommer.

Hør Helge fortelle: Mandag 21. april

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

3 svar til “Fjerde dag”

Hei Henrik og Jon Ola!
Takk for hyggelige kommentarer! Teknisk krøll har gjort at vi ikke har fått postet innlegg på noen dager, men nå er Helges telefonoppdateringer på plass. Følg med videre – det er spennende om de får klatre og gjøre den jobben de skal i det beinkalde og sure været de har hatt.

Jeg har lest alle innegg og lyttet til Helges fine og innholdsrike beskrivelse på telefon tirsdag 22. april av leiren, arbeidsforholdene og naturen. Dette er er ekstreme forhold som stiller store krav, det er enkelt å skjønne. Men hvordan går det med dere nå? Det hadde vært utrolig spennende å kunne følge dere videre. Måtte forbindelseslinjen til utenverdenen fungere i fortsettelsen! Jeg har gjort kjent internettadressen i min krets.

Beste hilsen til dere alle
Jon Ola

Heisann. Jeg vil bare oenske alle sammen oppe paa Svalbarg lykke til og haaper dere faar en utrolig bra tur. En spesiell hilsen gaar til Endre! Tok du med deg munnharpa da? Slikt er bra for stemninga 🙂
Hilsen Henrik

Legg inn en kommentar