Kategorier
Polarsirkelen

Snø, snø og atter snø

En tung dag er over. Dyp snø og snøvær fra en grå himmel hele dagen gjør noe med psyken. Vi klarte allikevel 31 km, men 16 av dem på vei. Vi har nå innsett at vi ikke rekker å komme lenger enn halvegs, dvs til Jokkmokk. Vi er nå nesten halvegs dit. Mer slit i vente i morra. Dyp snø gjør fremdriften til toppen to km i timen. Tett skog i tillegg dobler tiden. Det er en prøvelse, men vi kan ikke annet enn le.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Ett svar til “Snø, snø og atter snø”

Da må dere ta med dere noen setninger fra Aftenpostens intervju med Børge Ousland forrige helg:
– Hvorfor i all verden legger du ut på slike reiser gang etter gang?
– Fordi det gir fantastisk nærhet til naturen og deg selv. Jeg lærer at det går an å overvinne frykt og mentale sprerrer ved å ha fokus på nære, små ting – og ved å gi seg selv belønning for å gjennomføre det som er planlagt. Men du må erkjenne at du har dårlige dager og tåle å være nede i kjelleren uten å miste motet. Men det går hvis du beholder fokus.

Legg inn en kommentar