Kategorier
Polarsirkelen

Såre rumper og dyp snø

Etter 9,5 timer på farten i dag har vi gått 30,3 km langs skuterleden som heter Polcircelleden. Snøen er forferdelig dyp og løs utenfor sporet og etter halve dagen i morra er leden slutt. Da skal vi krysse Kalixälven som vi er litt usikre på om er dekket av is, og fortsette i løssnøen. Effektivt, dvs. mot vest, klarte vi bare 24 km i dag. Vi satser på at kroppen er mer vant til slitet i morgen og at vi klarer å tyne litt mer ut av dagen, men det skal holde hardt å klare 30 km i løssnøen. Vi hadde mellom -10 og -12 grader i dag, og været har vært entydig grått med et kontinuerlig florlett snødryss. Utfordringen har vært å holde seg tørr og varm i det kuperte terrenget hvor man raskt begynner å svette i bakkene. Det går mye energi og vi spiser mye. Ingen gnagsår annet enn noe såre rumper etter mange tusen skritt. Vi gleder oss til noen timers søvn før reveljen går i morgen kl 0500.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar