Kategorier
Polarsirkelen

Fra Juoksengi

Kl 16 i ettermiddag var vi endelig ved polarsirkelen på grensen til Finland i byen Juoksengi. Vi pakket pulkene og begav oss innover de store skogene. Snøen er dessverre løs og vi synker en del ned. Heldigvis kan vi følge en oppkjørt skuterlede i fire mil før den tar sør- og nordover. Vi klarte å gå en mil i mørket. Terrenget er noe kupert i begynnelsen, og vi slet i bakkene med pulker som veier opp mot 50 kilo. Helt vindstille, men overskyet. Blir tidvis noe bekymret for om vi rekker over på den tiden vi har satt av, men vi får la vær å tenke på det. Nå ligger vi i teltet og skal få oss en god natts søvn etter den kjipe natten på seter i toget forrige natt. Rutinene sitter og middagen kom kjapt frem. Gradestokken viser bare minus åtte.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar