Kategorier
Tips

Medisinskrinet med det rare i

Som tidligere nevnt er mitt turmedisinskrin nå velvoksent. Det inneholder det meste som skal til for å takle normalt kroppslig vedlikehold og prekære situasjoner langt fra folk både med og uten hvit frakk. Jeg har selvsagt ikke med meg så mye medisinsk utstyr på toppturer eller vanlige skogsturer hvor farene er langt færre og mindre alvorlige enn på langtur.

Skrinet er nå klart for turen som starter 1. mars fra tettstedet Jouksengi langs Torneälven på svensk side av grensen mellom Finland og Sverige. Stedet ligger på polarsirkelen, og vår oppgave er å komme oss tilbake til Polarsirkelsenteret på norsk side 40 mil i luftlinje unna. Turen er beregnet å skulle ta 14 dager, noe som innebærer over tre mil om dagen i et rimelig flatt skogsterreng som etter hvert går over i fjellområder nær grensa. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men med tung pulk bak oss er det et ambisiøst mål. Det betyr lange dager i selen, men vi håper å kunne nyte naturen og stillheten foran sprakende bål også.

De medisinene og det medisinske utstyret jeg tar med er ment i hovedsak å skulle håndtere muskelsmerter, betennelser og kutt. I tillegg har jeg med en del ting som skal forhindre plager, som for eksempel kuldekrem, gnagsårplaster, sportstape og solkrem. Dette er faktisk helt prekære ting å ha med seg på en slik tur og kan hvis det er gjenglemt stoppe turen. Å gå sår i rævva med gnagsår og solstikk er ikke å anbefale.

Innholdsliste

 • Solkrem (faktor 30)
 • 7 pk kvikkforbinding (medium og små)
 • 2 pk bandasje
 • 2 antiseptiske servietter
 • 4 stk Compeed plaster for hælsprekker
 • 10 stk Compeed plaster for gnagsår
 • 1 rull sportstape
 • Intimservietter
 • 2 pk strips til små kutt
 • 1 nåleholder
 • 1 kirurgisk pinsett
 • 1 pinsett
 • 1 saks
 • 2 skalpellblader
 • 3 engangssprøyter
 • 6 sprøytespisser (3 stk 0.60 x 25 mm, 3 stk 0.80 x 40 mm)
 • 3 flasker 10 mg/ml Xylocain lokalbedøvelse
 • 3 stk kirurgiske nåler
 • 10 tabletter Paralgin forte
 • 30 tabletter Paracetamol feberdempende (à 500 mg)
 • 30 tabletter Amoxillin infeksjonsdempende (à 500 mg)
 • 50 tabletter Tramadol smertestillende (à 50 mg)
 • Vitaminer
 • Speil
 • Tannbørste
 • Tannkrem
 • Kuldesalve
 • Såpe

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar