Kategorier
Svalbard

På toppen av Nordvest-Spitsbergen

Søndag var det duket for en vanvittig topptur! Munken (1205 moh), vår nemesis fra i fjor, hvor kulde og ustabil snø gjorde at vi måtte snu, sto endelig for tur. Været var strålende, kaldt, men med sol fra skyfri himmel. Vi fant drømmerenna til topps, bratt og grei snø.

Trygve på ski ned Munken. Foto: Endre Før Gjermundsen.

Endre og Trygve hadde med seg ski og fikk en heidundrende tur ned. Jeg filmet fra alle vinkler og kanter, mens Anne var mest opptatt av stein. Og selvsagt fikk vi med oss steinprøver, både fra toppen og på skulderen under trimline (antatt høyeste erosjonsgrense fra breene under siste istid).

Undertegnede på toppen av Munken. Foto: Endre Før Gjermundsen.

Bildene taler for seg. Vi hadde en fantastisk tur med lunsj høyt oppe i renna med en utsikt jeg unner alle friluftsinteresserte. Hele det vanvittige Nordvest-Spitsbergen lå for våre føtter med sine forrevne fjell pekende fra et hav av hvit snø og is opp mot en asurblå himmel.

Endre, Trygve og Helge på vei opp til Munken. Foto: Anne Hormes.
Våre spor opp til Munken. Foto: Anne Hormes.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar