Kategorier
Svalbard

Natt i Longyearbyen

Det ble natt før vi kom oss i hus på Longyearbyen. Bjørn André og jeg ligger på et hybelhus for besøkende forskere. Ute er det overraskende lyst, det er klart vær, men vinden hyler og det er -15 grader. Det var tøft å gå ut av flyet etter å ha sovet i den varme flykroppen. Endre hentet oss og vi fordelte noe utstyr, pratet om de neste dagene og om sikkerhetskurset i morgen. Det blir spennende dager før avreise til Ny-Ålesund på mandag, hvor den virkelige turen begynner. Nå er det om å gjøre å få seg litt søvn.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

2 svar til “Natt i Longyearbyen”

Skal passe på nesa. Det var verst for fingrene i formiddag da vi hadde skytetrening i ned mot -20 grader og vind. Jeg trodde vi skulle få hansker, så jeg reiste ut i bare pulsvanter, og det ble noen runder med fingrene på magen. Men det er vanvittig flott vær her oppe. Noe man merker er at klærne er mer statiske her, jeg regner med at det har med kulda og den tørre luften å gjøre.

Au for en kulde! Ser at det er meldt frisk bris i morgen. Sammen med -15 betyr det -25 i effektive kuldegrader/følt temperatur. Pass på nesa di!

Legg inn en kommentar