Kategorier
Luftsport Video

Seilfly

Én med dilla på modellfly, én med sterk eventyrlyst og ei med liten sans for små rom. Hva er vel bedre enn seilfly da? Faggruppa for brukervennlighet på Steria er på faglig grunnet tur. Det er viktig å miste fotfestet noen ganger.

Én med dilla på modellfly, én med sterk eventyrlyst og ei med liten sans for små rom. Hva er vel bedre enn seilfly da? Faggruppa for brukervennlighet på Steria er på faglig grunnet tur. Det er viktig å miste fotfestet noen ganger.

There is an art, it says, or rather, a knack to flying. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss. Pick a nice day, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy suggests, and try it.

Douglas Adams, Life, The Universe And Everything

Som sagt, så gjort. Ketil Storvik, Guri Ødegaard og Helge Kaasin valgte en fin onsdag for turen til Hønefoss og Ringerike Seilflyklubb. Der ble vi møtt av Olav Laurhammer som satte oss i arbeid med å få frem seilflyet, en tysk Grob. Vi ble enige om rekkefølgen. Guri ville være nummer to, jeg synes du var bra å starte. Så da ble Ketil nummer tre.

The first part is easy. All it requires is simply the ability to throw yourself forward with all your weight, and the willingness not to mind that it’s going to hurt. That is, it’s going to hurt if you fail to miss the ground. Most people fail to miss the ground, and if they are really trying properly, the likelihood is that they will fail to miss it fairly hard. Clearly, it is the second part, the missing, which presents the difficulties.

Douglas Adams, Life, The Universe And Everything

Jeg hadde en kjempetur. Vi dro opp til 600 meters høyde. Der fikk jeg noen kjappe fall og noen skikkelige svinger. Vi var oppe i 2,5 G. Helt rå følelse. Følelsen av vektløshet og trykket i svingene er skikkelig kult.

Både Guri og Ketil var fornøyde etter sine turer. Men det blir nok en tur til for gjengen. Ketil var i alle fall rimelig klar; neste gang skal vi opp til over 1000 meters høyde med fullt akroprogram.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar