Kategorier
Fjelltur Narvik Nærtur Tur med barn

Peppertuva

På vei opp mot Skjomtinden (best kjent som Sovende dronning) (1575 moh) ligger det et lite fjellvann som heter Peppertuvvannet (618 moh). Sørøst for dette vannet ligger en karakteristisk liten kolle som heter Peppertuva (661 moh). Vi tok Willia Konstanse (snart 3 år) og Hennie Victoria (snart 7 mnd) i henholdsvis bæremeis og manduka, fikk med oss bestefar Geir og bestemor Ellinor, onkel Lars og nevø William (6 år), og startet den nesten 400 høydemeter bratte stigningen opp fra Nervannet i Håkvikdalen i nærheten av Narvik.

Tross god sti gjorde myr, løvskog og bregnedekket skogbunn oss våte på bena allerede fra starten. Regntunge skyer hang over oss hele dagen uten at det falt noe særlig nedbør, og hist og her lå det snøflekker ennå, noe som vitnet om en kald sommer. Gradestokken viste da bare også ca. ti grader. Vi hadde som mål å komme oss opp på Peppertuva, men etter gjentatte stopp med litt motvillige og kalde barn, så holdt det å komme opp til Peppertuvvannet.

Vannet ligger idyllisk til over tregrensa med utsikt (etter sigende) vidt omkring. Det krystallklare vannet lokket meg selvsagt uti. Jeg tviler på at det var mye mer en 7–8 grader, men veldig forfriskende. Så var det å trekke på seg halvtørre klær over våt kropp og begynne nedstigningen.

Av Helge Kaasin

Helge Kaasin er utdannet filosof og arbeider som seksjonsleder for Design og brukeropplevelse i NRK.
Han har drevet kaasin.no siden 2000.

Legg inn en kommentar